Ilmakuvat 2.

Ilmojen kylmettyä enin puutarhainnostus laski. Viime yönä on ilmeisesti ollut pakkasta ja tällä hortonimilla ei riittänyt mielenkiinto edes suojata kasvattejaan. Saas nähdä miten on käynyt -ei ehkä kovin hyvin. Tomaatti ja kurkku nyt lähinnä ovat varmaan mennyttä, mutta ne olivatkin jatkoajalla jo muutenkin.

Aikaisempi Ilmakuvia postaus löytyy täältä. Noiden nykyajan ilmakuvien lisäksi meiltä löytyy parikin vanhanajan kuvaa. 

Tämä kuvan, tai oikeastaan maalauksen oli meille jättänyt talon edellisen asukkaan äiti, joka kuvaa oli jemmannut itsellään. Talossa asunut vanhapoika ei tälläiselle osannut ehkä niin antaa arvoa... Tila on mieheni mummun kotipaikka, joka vähän mutkien kautta on suvussa pysynyt. Onneksi tämä kuva oli säilynyt, kyllä se meillä seinälle tulee - niinkuin oli vanhassakin mökissä. 

Kuvassa näkyvät oikeassa reunassa lato, jonka jäänteitä siivoiltiin ensitöiksemme tontilla. Vasemmassa alalaidassa sitten on hirsinen pihasauna, joka pitkin hampain purettiin, kun se oli päässyt jo niin huonoon kuntoon. 

Toinen kuva on (jo autioituneen) naapuritalon katolta otettu. Ihania aitauksia lehmille ja erikoisen avaraa maisemaa navetan takana :) Keskellä pihaa oleva kuusikin on vielä aivan "normaalin" mitoissa. Tästä blogin ensimmäisestä postauksesta vähän näkee, millainen se oli, kun me saavuimme... Alunperin suunnittelin tästä kuvasta kansikuvaa blogille, mutta se kuitenkin jäi koneen uumeniin, en saanut sitä mieleiselläni tavalla asettumaan.
Kyseisestä kuvasta oli myös tarkoitus tehdä valokuvatapetti alla näkyvälle seinän pätkälle. Mutta,  kuten näkyy, seinän ja kuvan muoto eivät vain kohdanneet eivät sitten millään niin päädyimme canvas-tauluun. Tapetiksi teetettäessä iso osa kuvasta olisi jäänyt pois ja se ei olisi ajanut tarkoitustaan alkuunkaan.

Kommentit

Suositut tekstit