Ilmakuvia

Saisin selostaa pitkän romaanin tekstiä ja silti kukaan ei saisi selkoa, että miten tämä tontti ja pihapiiri muodostuu. Kuvat kertokoot enemmän kuin tuhat sanaa - selviämme ehkä lyhyellä tiivistelmällä siis.


Kuvan yläreunassa meille tuleva pihatie (n.200 m.), joka jatkuu myös viereisille pelloille. Tontin pohjoisraja kulkee tuota tietä pitkin. Vasemmalla laidalla on meidän metsää vajaan hehtaarin kokoinen alue.

Kuvan oikeassa reunassa eteläraja, linjassa  naapurin tien kanssa. Kun kirjoitan "(jonkin) ylä- /alapuolella", se johtuu siitä, että tontti laskee koko matkaltaan järveä kohti. Ei mitenkään erityisen voimakkaasti, mutta silti länsi-itärajan korkeusero on melko huomattava.

Ah niin ihanan hankala uuden talon ympäristö -milläs rajaat nurmikon pellosta järkevästi niin, ettei sitä olisi golfkentällistä...?! Tarkoituksena ei kuitenkaan ole rakentaa maailman työläintä pihaa, vaan leppoisa harrastepaikka, jotta ei tarvitsisi tukehtua pakollisen työmäärän alle.

Nämä kuvat on otettu syksyllä 2016. Tällä hetkellä pihalle on tuotu 8 kuormaa täytemaata odottelemaan kevättä. Ja josko sitä maata vielä saataisiin lisääkin - en usko, että tuokaan määrä vielä riittää... Ensisijaisesti tasataan uuden talon ympärys, jotta siihen saadaan nurmikko kasvamaan. Vanhan pihan puolella on vuosikymmeniä vanha nurmikko, joka on yllättävän siedettävän näköinen nyt, kun sitä on alkanut leikata säännöllisesti -kunhan ei liian tarkkaan katso. Mikään pakko ei siis ole räjäyttää koko pihaa kerralla ja melko kalliiksikin se tulisi. Mieluummin vähän makustelee ja antaa ajan kulua, jotta ne suunnitelmat selkiytyy.

Kommentit

  1. Komealta näyttää talo ympäristöineen, huikeat järvimaisemat teillä! Mielenkiinnolla jään seurailemaan, kuinka lähdet pihaprojektia luotsaamaan eteenpäin ja rajaamaan hoidettua puutarhaa luonnontilaisesta. Sulla on kyllä puutarhaharrastuksen suhteen aika optimaalinen (tai ehkä vaarallinen?) työpaikka, kun pääset puutarhamyymälässä työskentelmään :)

    Varmaan jonkinlaista suojaavaa puustoa kannattaa harkita (näkö- tai tuulensuojaa), ja toki pitää ne pihan tärkeimmät funktiot (oleskelualueet) lähimpänä taloa. Meillä esim. lasten leikkipaikka on sijoitettu niin, että näen keittiöstä leikkimökille ja voin huudella tarvittaessa keittiön ikkunasta lapsia syömään :D Tämä näkö- ja kuuloetäisyys (varsinkin kesäaikaan) oli itselleni tärkeää lasten leikkipaikkaa miettiessä, kun en voi kokoajan vahtia vaan pitäisi saada kotitöitä yms. tehtyä. Tsemppiä suunnitteluun ja puuhasteluun! Meilläkin oli vielä 5v sitten piha pelkkää hiekkakenttää, mutta aika paljon muuttunut jo näin lyhyessäkin ajassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä oli kyllä tosi kauniin ja valmiin näköinen piha! Yllättävän paljon sitä saa aikaan 5:ssä vuodessa. Pitää muistaa tämä, kun epätoivo iskee oman pihan kanssa!

      Naapurin suuntaan olen jotain puustoa suunnitellutkin. Siinä on kivikasa, minkä ympärille olis hieno rakentaa jokin pieni huoleton metsäinen alue. Suojainen etupiha tulee varmasti olemaan varsinainen oleskelupiha. Ja kas vain, samoilla suunnitelmilla on meidänkin keittiö tehty - hella sekä pitkä pöytätaso ovat ikkunoiden luona, jotta on suora näköyhteys etupihalle :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit