Multiin menneet

Tänään sain tämän kevään siemenet multaan. Kelloköynnös, kuuelämänlanka, mustasilmäsusanna ja vaahtera-aulio.  Jälkimmäisen otin huvikseni kokeiluun, kun töissä selailin siemenluetteloa, että mitä meille tilattaisiin. Katsotaan mitä siitä tulee... Melko realistiset mielikuvat mulla siitä on, en uskokaan, että välttämättä kovin komeita yksilöitä saan aikaan, mutta eihän sitä ikinä tiedä :) Katsotaan sitten loppukesästä muuttaako niistä joku huonekasviksi sisälle ensi vuotta odottamaan. Tilasin myös ristikkiä, mutta, kun pussit saapuivat niin niissäpä lukikin, että kukkii vasta toisella kasvukaudella, joten jätin nämä hyllyyn. Kantapaan kautta tämäkin oppi.


Kuuelämänlankaa yritin jo viime vuonna, mutta tapoin ne kuivuuteen turveruukkuihin. Tänä vuonna otin pienen riskin ja laitoin kaikki siemenet turvepotteihin, mutta tällä kertaa kunnon alustalle, jotta voin kastella niitä paremmin. Edelliset keikkui ikkunalaudalla rivissä...  

Tänä vuonna en hyötykasveja paapo siemenestä asti, vaan ostan suosiolla valmiit taimet. Tässä talon ympärillä kuitenkin riittää terasseja vaikka muille jakaa, joten yritän keskittyä koristekasvien ja nimenomaan näiden köynnösten kasvattamiseen, jotta saisin kesäksi halvalla vähän joka puolelle taloa vihreää näköä. 

Nyt sitten vain odotellaan, näkevätkö näistä kaikki päivänvalon vai jäävätkö mullan alle. Pitäkää peukkuja!

Kommentit

 1. Peukut pystyssä :) Tuo valkoinen mustasilmäsusanna on tosi kaunis. Minun on tehnyt monta kertaa mieli kokeilla sen kasvatusta, mutta ei ole sattunut tulemaan siemeniä vastaan silloin kun olen tutkaillut siemenhyllyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä töissä on usein ollut värillistä susannaa valmiina kesäkukkana, mutta valkoiselle ei ole ollut saatavuutta. Nyt mukava yrittää saada se onnistumaan itse kasvattamalla.

   Poista
 2. Ihana kylvöpostaus! Köynöksistä minäkin haaveilen, toivon että sinun taimikasvatus onnistuu ja saat iloita kauniista kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Köynnöksillä saa kyllä tehtyä vaikka miten kaunista ja komeaa kesäksi!

   Poista
 3. Peukut pystyyn :) Minäkin katsoin tuota valkoista musta mustasilmäsusannaa, mutta jätin vielä ostamatta. Sitä värikästä kasvattelin viime vuonnakin. Voipi olla, että pitää molempia vielä pussi ostaa ja multaan laittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susannat on kyllä kauniita ja näyttäviä kasveja, väreillä tai ilman :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit