Uusi perheenjäsen

Kaupungin paras kukkakauppa vaihtaa omistajaa, onneksi ei sentään lopu kokonaan. Mulla oli sinne vielä lahjakorttia jäljellä, joten eilen kirmasin loppuunmyyntialeen. Valinnan vaikeushan siellä iski... Amppelia lähdin hakemaan ja pariakin erilaista saniaista hipelöin, mutta lopen mukaan tarttui fiikus. Taloudessa ei vielä yhtään rungollistta korkeampaa kasvia olekaan -jos ei palmuvehkaa lasketa tähän joukkoon. 
Halpaan 9,50 euron hankintahintaan kauppis vaihtoi fiikuksen isompaan ruukkuun lannoitepuikkoineen. Juurista päätellen kaveri oli vähän turhan kauan asustellut pienessä ruukussa ja aavistuksen tykännyt siitä huonoa.

Kotoa en löytänyt enää sopivan isoa purkkia tälle, joten se sai muuttaa pahvikassin sisään pienen kultapalmun kanssa. Terassilta puhdistin vanhan puulaatikon niille sopivan leveäksi tasoksi. Terassin lyhtyjä varten pitää nyt vain kehitellä jotain muuta sitten.
Lankaköynnös ei voi hyvin. Ennen pidin kodinonnea vaativana, mutta nyt, kun sen kanssa olen onnistunut niin lankaköynnös ei meinaa pysyä hengissä. Kai taloudessa pitää aina olla se joku vakiohankala. Nostin sen keittiön seinältä olohuoneen ikkunalle, josko kunnon valo vähän piristäisi sitä...

Kommentit

Suositut tekstit