Ei ole minun juttuni

Salamavalokuvaus nimittäin. 

Perjantaina vihdoin saatiin ukkosta tännekin - useiden aikaisempien pieleenmenneiden ennusteiden jälkeen. Torstai-perjantain välisenä yönä heräsin kovaan jyrinään ja kaatosateeseen. Ensimmäisenä könköilin etuovelle huutelemaan, josko perheen hiirensurma olisi tulossa sisälle säätä pakoon. Ei näkynyt eikä kuulunut -yllättyykö joku, että kissa ei tulekaan, kun sitä kutsuu... Hah.

Seuraavaksi muksun huoneeseen laittamaan ikkunaa pienemmälle ja vetämään peittoa ylle, kun lämpötila oli äkisti laskenut. Hetken omassa sängyssä vielä kuuntelin jyrinää, kun iski vimma, että nythän niitä kuvia täytyy yrittää. Nukkuvan miehen iloksi sänkyyn viritin tyynyläjää ja päivystin verhon raossa hyvän aikaa. Eikä riittänyt refleksit ei. Vaikka tarkennus ja tuntuma oli haettuna koko ajan niin melko tuuripeliä tuo homma tuntuu olevan. 

Yöllisen sihtaamisen luovutin ja yritin päivällä uudestaan, kun uusi ukkoskuuro iski. Eikä siitäkään tullut yhtään sen suurempaa menestystä, kuin edellisestä yritelmästä. Tai no, ehkä vähän - yhden puolittain onnistuneen kuvan sentään sain:
Loput menivät sitten hitaan ällin, tarkennuksen kanssa suhailun tai keskittymiskyvyttömyyden piikkiin. Liekö enää toista yritelmää tulee salamavalokuvauksen saralla... :)


Kommentit

  1. Salamavalokuvaus taitaa onnistua helpoiten yöllä, kun kameran laittaa jalustalle ja asettaa siihen pitkän valotuksen. Ja sitten vaan kuvamateriaalia keräämään. Manuaalilaukaisulla salaman kuvaaminen vaatii melko paljon tuuria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lueskelin vähän,miten näitä oikeasti kuuluisi ottaa,mutta kun intoa on enemmän kuin pikkutarkkaa luonnetta niin höpshöps tuommoiset hifistelyt 😅

      Poista
  2. Piparminttu kerkesikin jo eli pitkä valoitusaika pimeällä tai pitämällä suljinta auki kunnes salama välähtää. Liian pitkään ei toki voi odottaa, tulee liian vaalea kuva. Kokeilin minäkin ensimmäisellä kerralla tuota sinun tapaa kuvata salamia ja melko hyvää tuuria se tarvitsee :D

    VastaaPoista
  3. Ehkä ensi kerralla täytyy minunkin nöyrästi kaivaa jalusta esille ja tehdä tämä oppikirjan mukaan :)

    VastaaPoista
  4. Amazing that you were able to capture this moment in time. Beautiful picture altogether. Thanks for the share, have a fantastic rest of your week. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit