Kilta-tuoli

Viimeisin kirppislöytö tuli vastaan etsimättä - sillä tavalla ne parhaat tuppaa tieten löytymään. Kilta-tuoli olohuoneeseen viidentoista euron hintaan. Tuoli ei aiemmin ollut minulle tuttu, mutta viehätti siinä määrin, että osasin arvella sen olevan "ei ihan niin peruskaluste". 

"Kilta-tuoli on Olli Mannermaan suunnittelema käsinojallinen tuoli. Mannermaa suunnitteli tuolin ollessaan Martelan (silloinen Tehokaluste) palveluksessa vuonna 1955. Tuoli sai samana vuonna kultamitalin Suomen suurmessuilla. Kilta-tuoli on osallistunut useisiin näyttelyihin ympäri maailmaa, ja on ollut mukana New Yorkin Museum of Modern Artin (MoMA) kokoelmissa. (Wikipedia)

Kilta-tuoli on suomalainen muotoiluklassikko. Kilta-tuolin ajaton muotoilu ja hyvä istuinmukavuus takaa sen suosion edelleen. Tuolin laadusta, kestävyydestä ja ajattomuudesta kertoo sen kysyntä myös vintage-tuotteena. (Martela.fi)
Siinä se nyt on keskeisellä paikalla olohuonetta. Aluksi mietin, että onko se sitten kuitenkin aavistuksen liian tunkkainen retro tuohon muuhun sisustukseen nähden, mutta alan jo tottua siihen. Kaikki poikkeavahan yleensä pistää silmään aluksi. Muilta tuoli on kyllä saanut jo kehuja, niin ulkonäöltään, kuin istuttavuudeltaankin. Toki minua tarkkanenäisempi mies valitti sen haisevan tupakalle. Pesuriin tuoli on joutumassa lähipäivinä muutenkin, kankaassa on pieni läikkä, nahkaosia täytyy puhdistaa -ja ilmeisesti myös sitä tupakin katkua. Lieköhän mulla on hajuaistia ollenkaan?

Kommentit

  1. Hieno löytö! Olen todennut tuon saman, että silloin tekee ne parhaat löydöt kun ei etsi varsinaisesti mitään. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Nyt sitten syyhyttäisi heti lähteä uudestaan kierrokselle,ties mitä aarteita löytäisikään... Helteiset viikonjatkot sinnekin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit