Vauhtia rattaissa

Viikonloppuna iski jokin virtapiikki ja höyrysin pihahommissa villin lailla. Vaikka näin äitiyslomalla aikaa (muka) olisikin, niin en ota stressiä enkä aseta tavoitteita minkään projektin suhteen. Teen hommia sitä mukaa, kun inspiraatio iskee ja jaksaminen riittää. Yövalvomiset on jo vähän helpottaneet - muksu oli viime yön ensimmäistä kertaa omassa kamarissa. Vaikken varsinaisesti tiedosta itseäni erityisen väsyneeksi, niin kyllä se puolen vuoden yörumba varmasti vähän vaikuttaa noihin energiatasoihin. Loput menee sitten puhtaasti laiskuuden ja mukavuudenhalun piikkiin... :)

Kuvina viikonlopun saldoa:

 Rescue-mustaherukkapensaat Mikael ja Öjebyn pääsivät maahan. Laajensin niille haketettua aluetta laidalle, jotta marjapensaiden keskelle lavakaulusten viereen jää tarpeeksi tyhjää tilaa esim. kottikärryille.

Siirtelin pari uutta lavakaulusta paikoilleen ja samaan syssyyn keksin, että mullahan vanhoja ikkunoita jemmassa. Sopivat lavakauluksen päälle, kuin nenä päähän! Jos haluaa oikein alkaa hifistellä, niin saranatkin on valmiina, muutakuin poraisi kiinni ja asentaisi jonkin varren, jolla ikkunan saisi pönkättyä avatessa. Se kuitenkin vielä odottaa, liekö jaksan niitä kiinni edes laittaa. Mulla on 3 lavakaulusta ja ikkunoita riittää kahteen. Toisaalta se on kätevämpi, kun ikkunoiden paikkaa pystyy vaihtamaan tarvittaessa.
Perunat istutin viikonloppuna ja tänään hain töistä vielä yhden lavakauluksen lisää, jotta saan porkkanoita varten korkeutta tuohon keskimmäiseen. Kolmanteen ostin sitten mansikoita, kahta eri lajiketta, Polkaa ja Honeoye:ta. Multaa otin myös niin paljon, kuin auton perään kärsi lastata vaan eihän se mihinkään riittänyt. Huomenna paikalliseen hakemaan sitä lisää. Onneksi niitä ei kaikkia joka vuosi tarvitse vaihtaa!

Riippaherneet tykkäävät väliaikaispaikastaan :)

Uuden talon seinustalle roudasin navetan ylisiltä löytyneitä perunalaatikoita. Niinkuin olin kaavaillutkin niin kasvatussäkki istui perunalaatikon kyytiin niinku olisi tehty siihen. Kasvattamani tomaatit ja kurkut näyttävät melko hengettömiltä, mutta annan niille nyt vielä mahdollisuuden. Kurkut kumminkin puskevat kukkaa koko ajan, vaikka ulkonäkö muuten ei silmiä hivele... Näiden laatikoiden paikka tulee vielä vaihtumaan talon eteläseinustalle. Ei onneksi ole sen isompi homma, kuin kahvoista kiinni ja menoksi :)

Nämä pyörät saapuivat naapurista jo pari viikkoa sitten. Näitä varten olen kasvattanut sitä köynnöskrassia, olen siitä tainnut mainitakin. Menvät paikalleen sitten joskus -jonakin kesänä ainakin jos ei tänä vuonna... :)

Kommentit

Suositut tekstit