Metsäpohja pohdintoja

Alla olevissa kuvissa on metsäpohjaa, jolle pitäisi keksiä siistimissuunnitelma. Ideoita? Jos nyt ei nurmikkoa kuitenkaan, mutta saisiko tuota millään (muulla kuin trimmerillä) pidettyä siistimpänä... Ehkä joku matala maanpeittokasvi, joka saisi pistettyä hanttiin rikkaruohoille sun muille? Tai sitten yrittäisi tuolta kauempaa omasta metsästä siirtää kunttaa tuohon? 
Alue on suoraa uuden talon edessä ja tuohon viereen on tarkoitus tehdä se vallikivipengerrys. Kooltaan tuo ei ole mikään valtava, -sellainen kolmion mallinen alue ulkonee varsinaisen metsän laidasta. Siinä on muutama koivu, tiheästi kolme kuusta vierekkäin sekä tuo ensimmäisessä kuvassa näkyvä pihlaja. Toisella laidalla on autotallin viereinen peltopohja, jossa aika usein on traktori parkissa sekä muita siihen liittyviä härveleitä. Toiselta puolelta lähtee sitten vanhan talon nurmialue.



Näitä kuvia katsoessa tuo näyttää oikeastaan aika kivalta luonnontilaiselta alueelta. Mutta todellisuus ei ihan niin hieno ole...

 Mansikat löysivät tiensä kaulukseen. Toivotaan niille suotuisia oloja.
Ostin muutaman samettiruusun, ötököitä poissa pitämään. Minusta nuo kukat on vaan niin kamalia kaikin puolin, että en tiedä haluanko niitä edes tuohon lavakaulukseen laittaa. Siinä ne nyt töröttävät väliaikaisesti, kunnes keksin mitä niille teen, jotta niitä kestää katsoa.
 Viime viikolla tehty haketuksen laajennus. Ilmeisesti jäi joku hyvä juttu lukematta lehdistä, joita laittelin hakkeen alle. Yläkulman nokka liittyy vahvasti asiaan.
 Tämän penkin kohtalona on joutua hävitykseen. On perustettu joskus 90-luvun alkuvuosina, miehen tädin värkkäämänä. Sammaloituneet kivet on kivat, sekä niiden takana oleva mustaherukkapensas (ai miten niin puutarha levinnyt itsekseen holtittomasti...) saavat jäädä. Kunhan vimma iskee, niin kaivan kaiken muun ylös ja laitan nurmikkoa tilalle.
Vesisaavista tököttää oravan hätäpoistumistie :)

Kommentit

  1. Jos tuo metsämaassa kasvava kasvi on metsäkortetta (tai jotain kortetta) niinkuin sanoisin sen olevan, niin melkoisen urakan olet valinnut. Maa pitää vaihtaa todella syvältä tai kattaa jollakin oikeasti läpäisemättömällä, että pääsee siitä eroon. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta moni on tuon kasvin kanssa tuskaillut. Voisiko alueella harkita jonkinlaista pensas/puu ryhmää? Joiden ympärille vahvaa juurimattoa, pressua tai vastaavaa ja päälle kuoriketta? Ja sitten avonaisempiin paikkoihin halutessasi kunttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä lie kortettahan se taitaa olla. Aikaisempina vuosina sitä ei ollut noin paljon, nyt joka paikassa. Haluaisin pitää tuon alueen pohjan avonaisena, mutta "lyhyemmässä karvassa", joten pensas/puu istutus ei oikein ole tähän sopiva... Kiitos kuitenkin ideasta :) Pitää katsella mille mallille tuo lähtee leviämään, tämä alue ei onneksi ole tämän kesän hommia vielä.

      Poista
  2. Lehtomainen metsäpohja näyttää tosiaan kuvissa melko kivalta, mutta ymmärrän hyvin että se ei vaan sovellu kaikkiin paikkoihin. Minäkin jäin miettimään sitä, että muutos vaatisi melkein koko alueen läpikaivamista ja rikkaruohojen juurien poistoa.
    Hienot lavakaulukset!

    VastaaPoista
  3. Taidan suosiolla tehdä niin, että annan ajan hautoa asiaa ja katsotaan minkä inspiraation sitä joskus saa... :)

    VastaaPoista
  4. Tuo on kyllä, kun on tuollainen metsikköinen alue, että miten sen saisi pidettyä siistinä pienellä vaivalla. Meillä on myös mökillä hyvin samantyylinen tontti ja olemme antaneet sen vain olla loppujen lopuksi. Niin siis, mitä laittelit sitten haketuksen alle, nokkiiko linnut sieltä sen alta jotain vai?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit