Hellepäivä

Muksua nukuttaessa nappasin kameran mukaan ja kuvailin vähän samalla. Kyytiläinen onneksi tyytyy loikoilemaan, vaikkei vaunut koko ajan liikukaan :)

En ole ennen huomannutkaan miten kivannäköinen vaahtera on tähän aikaan vuodesta. Sitä aina vain odottaa, että se on komea sitten syksyllä. Tällä hetkellä on aivan täynnä ampiaisia ja kaiken maailman herhiläisiä koko puu.


Sitten tämä ihanuus, purppuratuomi on alkanut kukkia. Puu ei ole hääviin minkään kokoinen niin silti puskee kukkaa tummien lehtien iloksi. Ai että, kun tämän puun saan tuohon keskelle pihaa kaivon viereen siirrettyä ja kun se siitä kasvaa isommaksi niin jopa on kaunista näköä keväisin!


Vähän mua tämä rungon muoto arveluttaa, mutta eipä sille oikein mitään tehdäkään. Kai? Tämänkin yksilön olen töistä pelastanut myöhään syksyllä muutamalla eurolla, kun se ei ollut kelvannut kenenkään mukaan. Suoraan takana näkyy kaivo ja sen vieressä pihlaja, joka valitettavasti kokee kaatotuomion syksyllä. Mielelläni sen muuten pitäisin, mutta sen runko on jo aivan laho ja ei se oikein täydellä teholla jaksa enää loistaa muutenkaan. Sille paikalle tämä purppuratuomi on tulossa täyttämäään tyhjän aukon.

Marjapensaiden hakealusta alkaa kuivumaan ja näyttää jo nätimmältä. Lumien sulamisen jälkeen harmahtava, homeisen oloinen hakepohja ei ollut mikään kaunis näky.

Sitten tämä ystäväni vuohenputki.... Kraaah.... Tätä se oli koko marjapensaiden pohja, varmaan ymmärrättekö miksi haketin alueen. Nyt, kun sain kaksi lisää noita mustaherukkapensasta niin aluetta voisi vähän isontaa, jotta ne mahtuvat paremmin maahan. Jonkin verran alueella on ylimääräistä tilaa, mm.parille lavakaulukselle, sekä yhdelle tai kahdelle marjapensaalle. Mutta jos aion myös tuon tien vieressä olevan karviaisen siirtää muiden joukkoon niin nykyinen haketettu alue alkaa käydä liian ahtaaksi.

Ensimmäiset kaivovedet on nostettu lämpiämään. Sekä samalla vähän elvytelty kuivuneita rescue-kasviparkoja, hups... Jos ei kasveja saa maahan asti laitettua niin olisi hyvä muistaa niitä kastella näillä helteillä :)




Meanwhile in Unilandia... <3

Kommentit

  1. Ihania kuvia ja ihanat pikku varpaat !

    VastaaPoista
  2. Kiitos -voi että, kun tuon kameran kanssa tulisi opeteltua enemmänkin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit