Rikkaruohotarhuri

Apinaa on taidettu koijata taas. Olen jo pidemmän aikaa katsellut -ja olen nyt jo lähes varma, että kasvatan rikkaruohoa. Äitin daaliakipostahan lähti kovaa kyytiä kasvamaan terhakan näköinen alku, jota olen hoivaillut tähän asti. Pari hyvin pientä ja hentoa rikkaruohoa purkissa näkyy, mutta tämä yksi alku (tai siis kaksi vartta) kasvoi keskeltä purkkia ja moninkerroin isompana mitä muut. Mutta nyt olen melko varma, että ei se kyllä daalia ole! Vaan arvatkaapa vaan, muistanko tai osaanko ulkonäön perusteella sanoa asiaa varmaksi. Ehkä se sittenkin on se, mikä pitääkin. Mikäli jollakulla on parempaa tietoa asiasta niin kerro toki.

Vaikka taidan vastauksen jo arvatakin -tulipahan kokeiltua tämäkin :D

 Muutenkaan esikasvatusrintamalla ei hirvittävän hyvin mene tällä hetkellä. Kirvat -tai jotkin muut näkymättömät itikat iskivät kelloköynnöksiin ja siitä levisivät kurkkuihinkin. Mäntysuopavedellä olen useampana päivänä noita suihkutellut. Ainakaan mitään ihmeparantumista ei näytä olevan ilmassa, saapa nähdä... Pahiten syötyjä kelloköynnöksiä siirsin jo keittiön puolelle pois muiden joukosta. Helpompi suihkutellakin niitä, kun ovat vähän harvemmassa.
  
Tästä lannistumatta purkitin toissapäivänä kaksi vuotta vanhoja daalian juurakoita. 6 kappaletta, 3 eri sorttia. Nämäkin olen joskus töistä ylijäämäisenä pelastanut, joten onnistumisprosentti ei ehkä päätä huimaa. Tästä johtuen en jaksanut kaikille omaa purnukkaa laittaa, vaan lykkäsin saman lajikkeen juurakot samaan amppeliin, toivotaan, että niistä jotain tulisi :) Purkit vein vanhan talon tupaan. Siellä on isot ikkunat länsi- ja eteläsuuntaan sekä lämpötila pyörii 10 asteen tuntumassa. Nyt kun muistaisi niitä käydä kastelemassa, etteivät kuivu korpuksi. Otin niistä kuviakin, mutta kamerasta loppui akku kesken kaiken ja muistikortti päätti ilmeisesti tästä johtuen hävittää ne kuvat. Palataan kuvatodisteisiin, kunhan seuraavan kerran tulee kameran kanssa liikuttua sielläpäin.

Samassa innon puuskassa napsin kesäkarvassa rehottavat koristearonian taimet (2kpl) lyhyemmiksi, jotta haarautuisivat lisää ja olisivat muutenkin samalla tasolla muiden aidanteessa olevien kanssa. Kunhan ne joskus aikanaan kuolleiden tilalle saa istutettua. Täydessä kasvussa olevat päät tökkäsin mullalla täytettyyn amppeliin, toivotaan, että juurtuvat. Kyllä se aika kaupittaa tuonkin pienen pusikon johonkin tälle tontille -tai sitten jonkun muun pihalle :) 

Kommentit

  1. Ötökät ovat harmittavia. Toivottavasti pääset eroon.
    Onnea kasvatuksiin!

    VastaaPoista
  2. Ompas kurja juttu nuo ötökät :( Sun kelloköynöksethän kasvoi jo niin hyvin. Toivottavasti saat pelastettua kasvit vielä. Kasvihuonekurkkua olen itse meinannut kylvää, mutta on jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla nuo kurkut alkaa jo kukkia, vähän turhan aikaisin hövelsin siemenet multaan :D

      Poista
  3. Tuo "dahlia" näyttää yrtiltä, voiko olla, tuoksuuko miltään kun lehden katkaisee?? Harmi nuo ötökät, kylmä vesisuihku tai mäntysuopavesi voisi auttaa. Blogissani alkoi tänään arvonta, tule mukaan! Terkuin Katja https://paleredrose.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä käyn vilkaisemassa, kiitos vinkistä!

      Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit