Kevään ensimmäinen

Puutarhatyö nimittäin. Se on tehty nyt, hihoo! Kaikessa pienuudessaan, mutta kyllä sen tähän sarjaan voi laskea, paljon muuta täällä pihalla ei vielä auta tehdä.

Aikaisemmassa postauksessa kerroin viime kesänä istuttamistani kartiotuijista. Linkki postaukseen tässä. Toissapäivänä pistin maailman parhaat keltaiset crocsin kumisaappaat jalkaan ja kahlasin peittelemään lumen alta paljastuneet tuijat. Lumen painosta sinne tänne harottavat parat. Kävin niitä ensin katsomassa, että maksaako enää edes vaivaa suojata niitä, mutta yritetään nyt ainakin.

Orassinsävyistä oksistoa oli siellä täällä, mutta ei kuitenkaan ihan läpi asti, joten toivotaan parantumista. Ainahan noihin havuihin jonkin verran tuota oranssia tulee, siltä tuskin voi välttyä. Puolet tuijista on vieläkin lumen alla, pitää käydä mallaamassa huppuja sitä mukaa, kun lumet sulavat. Mutta onpahan latvat jo suojassa auringolta.

Yllämainituista crocseista sen verran, että suosittelen, mikäli on tarve kumisaapas ostoksille! Mahtavat popot, niinkuin pehmeät tossut laittaisi jalkaan ja eikun menoksi. Käyn kura-aikaan metsässä ja pelloilla lenkilläkin noilla, kun eivät hölsky jalassa. Tosin kaveri niitä oli myös kaupassa kokeillut ja eivät olleet hälle kuitenkaan sopineet.  Sen verran muotoillut ovat sisältä, että ovat aika napakat vetää jalkaan, joten ei varmaan ihmekään, etteivät ihan joka jalkaan istu.

Eilen viltin alla sohvalla istuessa tuli kovin kesää ikävä. Pihalla oli lämmintä, mutta täydellisen harmaata.

Lenkkipolkua meidän lähistöllä. Alemmissa kuvissa toissakesäinen rakennustyömaa näkyykin.


Anoppilan väellä on soutuvene tuossa meidän alapuolella olevassa rannassa. Kuvassa paikka on oikeassa laidassa, noiden pusikoiden välissä. Kumman harvoin sitä silti soutelemassa tulee käytyä. Tänä kesänä ei varmaan senkään vertaa, kun muksu on vielä niin pieni.

Myöhäisen kevään ja lähinnä autotallin viimeistelyn takia päätettiin nurmikot tehdä vasta syksyllä. Toisaalta hyvä; kesällä talon ympärys on koirillekin temmellyskenttänä ja syksyllä, kun ulkoilut vähenee niin voidaan paikat pyhkäistä multaa ja siemeniä täyteen. Ja toivoa, että siellä ei kukaan nelijalkainen kovin kävisi kaasuttamassa...

 Talo on rakennettu pellolle, joten jos jonkinlaista vihreää sieltä kasvaa kesäisin.

Kommentit

  1. Komeat saappaat! Ja aivan ihania kesäkuvia. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Saappaat on kyllä olleet hyvä ostos. Kiitos samoin sinne, viikonjatkoja!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit