Pihasuunnitelmia

 Ensimmäisestä kuvasta näkee nyt ehkä parhaiten sen ongelma-alueen mistä puhuin pari postausta taaksepäin, täällä. Löysin kovalevyn arkistoista paremman kuvan, mitä edelliset oli. Tuohon epämääräisen näköiseen rinteeseen suunnitteilla on siis se liuskekivipuro.


Seuraavat suunitelma koskee sitten tuota ylläolevan kuvan vasenta laitaa. Kyseinen paikka jää etupihan sora-alueen viereen, suoraan uuden talon eteen. Siinä on pieni oja, jonka jälkeen maa nousee loivasti jatkuen vanhana nurmipohjana.

Tarkoituksena olisi tukkia oja (siis salaojittaa) ja vähän pengertää maata niin, että sora-alueen ja nurmikon erotukseksi tehtäisiin matalahko muurikivivalli. Mustana kiitos. Vallin päälle sitten seppelvarpua, joka saisi roikottaa vapaasti muurilta alas. Tällä alueella ei seppelvarpu ihan joka paikassa välttämättä menesty, mutta henkisesti olen valmistautunut, että niitä sitten ostellaan uusia yksilöitä niin kauan, että alkavat pärjätä... 

Pihaan tullessa, muurin paikka jää oikeaan laitaan.

Talolta päin vähän vinosti kuvattuna. Muuri tulisi samaan linjaan talon kanssa tuohon vasempaan laitaan. 
Alla pari netistä poimittua inspiskuvaa... 



45 asteen kulmat päihin ja madaltaisi muurin pikkuhiljaa maan sisään. Tarkoituksena ei ole varsinaisesti aloittaa tai päättää muuria mitään kohdetta vasten, vaan se muokattaisiin maan muotoihin korostamaan ja tukemaan aluetta n.5 metrin matkalta. Tai siis tarkemmin: muokataan maa kivipengerryksen mukaan :) Korkeutta ei tarvitse olla kuin kolmen kiven verran.

Kommentit

  1. Hyvät suunnitelmat. Uuden suunnittelu ja tekeminen on mukavaa puuhaa. Vallakin, kun näkee lopputuloksen. Aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Myöhäiset pääsiäiset sinne teillekin!

      Poista
  2. Kiitos vierailukutsusta! Hetihän minä tulin blogiasi katsomaan ja mielenkiintoista on jäädä seuraamaan mitä teillä tapahtuu. Paljon kivaa on varmasti tiedossa :) Hyvää huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, kun löysit listoille, toivottavasti saadaan jotain mielenkiintoista aikaan tässä vuosien aikana :) Hyvää kevättä!

      Poista
  3. Hyviä suunnitelmia, nyt saisi vaan kevät koittaa, jotta voisi kääriä hihat ja lähteä pihalle hommiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Tällä hetkellä, kun ulos katsoo niin ei paljon keväältä näytä. Mutta eiköhän se sieltä... :)

      Poista
  4. Hienoja suunnitelmia, munkin mielestä nuo muurikivet on tosi hienoja vaikka meidän omalla pihalla pengerrykset on toteutettu luonnon kivillä, koska meildän tontti on muutenkin luonnonkiviä täynä.Hyvää huhtikuuta sinulle!

    VastaaPoista
  5. Omia luonnonkiviä onkin näppärä käyttää. Meiltä löytyy kans jonkin verran, ainakin isoa kiveä. Ehkäpä niitä johonkin muualle tulee käytettyä... Hyvää kevättä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit