Tehdyt hommat osa 2.

 Loppuvuonna 2015 lueskelin töissä Kotipuutarha lehteä ja yllättäin inspiroiduin kovin...

Meillä tuossa metsänlaidassa oli vesijohdon vetämisen jäljiltä kaivinkoneen levyinen paljas alue, joka alkaisi tulevina vuosina kasvaa rikkaheinää täyteen. Sen saman "käytävän" varressa on myös kaaressa kasa isoja kiviä, joiden muodostaman piilopaikan olin ottanut puutarhakompostiksi. Alueelle piti siis keksiä jotain, jotta se pysyy edes vähän siistimpänä ja kulkukelpoisena. Jotain helppoa ja huoletonta...



Siispä kottikärryt mukaan ja menoksi. Melkein tuossa meidän vieressä on mahtava vanha kuusikko, jonka reuna-alueet ovat täynnä sammalta ja keskellä on saniaista. Synkkää kuusikkoa kauempaa katsoessa ei ikinä arvaisi mikä ihana satumetsä sieltä löytyy :)  Alla pari vanhaa kuvaa, jotta saatte vähän käsitystä.

Eh, koittakaa olla välittämättä edustavasta koirasta, keskittykää sammalmättäisiin... :D Alakuvassa sama kohta, mutta toiseen suuntaan kuvattuna.


Montakohan lie kottikärryllistä ja Ikean kassillista sammallaattoja roudasin mukanani ja 
hellävaroen koitin asetella niitä uuteen asuinpaikkaansa. Piimävedellä kastelin niitä pari ensimmäistä viikkoa ja nyt ei auta kuin odottaa, että vuodet tekisivät tehtävänsä ja saisin tuolle alueelle leviämään sammalmaton. Ja saattaa olla, etten malta pelkästään odottaa, vaan ensi keväänä käyn hakemassa lisää täydennystä... Pitäkää peukkuja!

Alla pari kännykkäkuvaa projektin vaiheista.




Kommentit

  1. Pidän peukkuja. Yritin itse samaa muutama vuosi sitten. Naakat torpedoivat yritykseni. Nokkivat kaikki sammaleet ylös ravinnon toivossa. Et arvaa, montako kertaa istutin sammalet uudelleen. Lopulta luovutin. Naakat voittivat.

    VastaaPoista
  2. Kääk, ei käyneet naakat mielessäkään. Eräs nimeltämainitsematon kultainennoutaja nuo kyllä koitti heti tuoreeltaan syödä, kun loruutin sitä piimävettä niiden päälle :D

    VastaaPoista
  3. Lopputulos on varmasti hieno, kunhan sammaleet kotiutuvat uudelle paikalleen. Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit