Tehdyt hommat osa 1.

Palataan nyt viime kesään sen verran, että katsotaan mitä tontilla on jo saatu aikaan. Kun syksyllä 2015 kaupat lyötiin lukkoon niin päätin heti, että lähimmän naapurin suuntaan pellon reunaan tehdään kunnon pensasaita. Onnena ja suurena helpotuksena tälle puuhastelulle on se, että olen K-raudan puutarhamyymälässä töissä :) Siispä jo samana syksynä tilasin 110kpl koristearonian piiskatainta ja samalla, kun kaivinkone muokkasi pihaa niin se kaivaa hurautti niille ojanteen. 

Kiitollisia taimia ovat olleet, laitettiin ne suoraan peltomaahan sen kummempia taikoja tekemättä. Syksy- ja kevätlannoituksella sekä säännöllisellä leikkaamisella ollaan menty ja kasvaahan nuo. Tosin pellon ylälaita on metsänreunassa ja siellä kasvu on huomattavasti hitaampaa. Mitä alemmas peltoa mennään niin sitä mukaa aidan ulkonäkö paranee koko ajan.


Kesäkuu 2017. Hopsis, aronia-parat...

Melkoisen puurtamisen jälkeen sieltä kuitenkin löytyi vielä aita.



Olin tuolloin kesäkuussa melkein 5:llä kuulla raskaana, mutta onneksi hyvässä kunnossa. Vaikka olihan tuossa melkoinen konttaaminen ja puuskuttaminen perkata ensin rikkaruohot pois ja sen jälkeen lapata ja kuljettaa ties kuinka monta kärryllistä haketta aronioiden juurelle. Parempi puolisko onneksi käytti raivaussahaa myös jonkin verran, mutta kovin lähelle pensaita sillä ei passannut mennä. 


Työnjohtajat hommissa mukana.

Sitten seuraava projekti:
 Vanhan talon kulmalta löytyy n.10 kpl punaherukkapensaita sekä pari pientä mustaherukkaa. Karviaispensaita on kaksi, toinen etupihalla pihatien vieressä (älkää kysykö miksi se sinne on aikanaan istutettu -tarkoitus on se siirtää muiden joukkoon) sekä yksi pieni muiden marjapensaiden seassa. Se on rikkaruohojen ja isompien pensaiden varjossa jäänyt vähän rääpyskäksi, mutta olen nyt koittanut sitä hoivailla ja näyttää, että se selviää kyllä :) Näiden lisäksi viereinen metsä on täynnä molempia herukkapensaita sekä villivadelmaa. Tehokkaasti kyenneet siellä raivaamaan itselleen kasvutilaa, vaikka aika pienikokoisia ovatkin. 

Yhden kesän taistelin rikkaruohojen seassa ja surutta ajelin ruohonleikkurilla villiviidakkoa matalaksi. Sen verran hauskaa se oli, että viime kesänä marjapensaita ja koristearonia-aitaa varten tilattiin tontille 13 kuutiota haketta. Töistä ostin rullatavarana maisemointikangasta, jonka alle levittelin lisäksi sanomalehtiä, jotta alue pysyisi mahdollisimman pitkään siistinä. Ja sitten taas sitä lapiointi ja kottikärryrumbaa... Sain kohtuudella kankaat levitettyä ja kärrättyä haketta päälle, niin ettei tuuli vie niitä. Sen verran märän hakkeen lapiointi otti kuitenkin mahan päälle, että parempi puolisko joutui hoitamaan urakan viimeisten hakkeiden kuljetukset.


Jostain syystä valmiista työstä en löytänyt kuvaa tähän hätään. Ehkä ensi kesänä sitten, kun näkee miltä alue näyttää talven jäljiltä, kääks...


Tästä sitä on reilu pari vuotta sitten lähdetty liikkeelle.

Kommentit

Suositut tekstit