Kasvihuone

Sitä ei ole. Vielä. Mutta se on saatava. 

Kuola poskella olen selaillut muiden blogeissa heidän kasvihuoneitaan. Monella se tuntuukin olleen se haave numero 1. ja jossain vaiheessa se sitten on toteutunut. Toivotaan, että meillä hommat etenee samaan malliin. 

Hienolla ikkunatekniikalla ja useilla eri hyllypaikoilla ei ole minulle väliä, mutta Tunnelmalla on. Isolla TEELLÄ... Kotoisa ja helposti sisustettava, omannäköinen. En usko, että koskaan tulen hurahtamaan hyötyviljelyyn siinä mittakaavassa mitä useilla harrastajilla näkee: kymmeniä eri lajikkeita, valtavat talvivarastoinnit jne. Siksi kasvihuoneen merkityskin on erilainen: pääpaino ei ole siinä, että sinne saisi mahdollisimman paljon kasveja katosta lattiaan. 

Kasvihuone saa näkyä, olla aika keskeiselläkin paikalla ehkäpä... Liian kaukana se ei saa olla talosta, sekä sen tulee istua sopivassa kulmassa mahdollisesti tulevaan pariliiteriin. Omin käsin väsätty liiteri on miehen suunnitelmissa, suhtaudutaan tähän siis pienellä varauksella. Näillä kahdella rakennelmalla saisi kuitenkin jo kivasti luotua suojaa tuon lähimmän naapurin puoleen. Sekä rajattua oleskelupihaa selkeämmin peltoalueesta. Alue sattuu sopivasti sekä etelän, että kodinhoitohuoneen oven suuntaan.


Jollekin kuvien väliselle akselille suunnitelmat osuvat. Harmi ettei tämän parempia kuvia ole, hätäiset kännykkäräpsyt viime kesältä, mutta nämä oli parhaimmat, joista saa vähänkään kuvaa alueesta. Ihan turhaa nyt menen tuonne hankeen kuvaamaan, että tähän meille joskus tulee kasvihuone - saisitte omata melkoisen mielikuvituksen sitä kuvaa katsoessa :) Parempi puolisko on timpuri, joten ikionnellisessa asemassa olen siinäkin mielessä. Tuleva kesä menee vielä pihaa ja autotallia tehdessä, mutta sitä seuraavia vuosia silmällä pitäen varmaan uskallan varovaisesti alkaa puhumaan vanhoista ikkunoista ynnä muusta aiheeseen liittyvästä...  

Ps: Tuohon alemmassa kuvassa näkyvän kodinhoitohuoneen oven ja seinustan viereen suunnittelin sitä kokeiluluontoista tomaatti- ja kurkkukasvattamoa, josta puhuin viime postauksessa.

Kommentit

  1. Täälähän on vallan mielenkiintoinen blogi! Ehdottomasti seuraan :)

    VastaaPoista
  2. Kasvihuone on meillä aika lailla myös kahvihuone, siis oleskeluunkin on satsattu;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein hyvältä, siinä täytyy olla silloin jo vähän kokoakin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit