Alku


Kun ei tiedä mistä aloittaa, on varmaan paras aloittaa ihan alusta:

Elokuussa 2015 kävimme paikkaa ensimmäisen kerran katsomassa niin sanotusti ostohousut jalassa. Allaolevissa kuvissa vähän muistoja siitä, mitä meillä silloin oli vastassa.














Pitkän pihatien päästä löytyi villiintynyt, melkein umpeen kasvanut vanha pihapiiri. Kaupat tehtiin ja muutamassa viikossa pääsimme aloittamaan. Talo oli asuttu, mutta ennen muuttoa teimme pieniä parannuksia, mm.vedettiin vesijohto sekä pinnoitettiin kylpyhuoneen lattia uudestaan -pahasti lohkeillut betonilattia ei liiemmin houkutellut astelemaan paljain jaloin...

Samana syksynä aloiteltiin myös tontin muokkaaminen kevään rakentamista silmällä pitäen. Keskeltä pihaa kaadettiin tuossa ylläolevassa kuvassa näkyvä VALTAVA vanha kuusi ja sen paljastamalle tyhjälle paikalle tehtiin uuden talon tuleva pihatie.



Ja olihan siinä toki paljon muutakin: vanhan sortuneen ladon siivous, puiden kaatoa, polttopuiden tekoa, homeisen pihasaunan purku, loputtomasti poltettavaa risua ynnä muuta törkyä. Lisäksi paperityöt uutta taloa varten, viimeiset silaukset pohjapiirrokseen sekä pihan luonnostelua  ja ja ja.... Kaikkea ei niin oleellista enää tähän tilanteeseen -ehkä niistä lisää joskus myöhemmin.



Pellolle valmistuneeseen uuteen taloon muutimme kesällä 2017, juuri ennen juhannusta. Siltä kesältä jäi isommat pihan muokkaukset tekemättä; minä kasvattelin mahaa ja puuhastelin pienempiä projekteja siinä samalla. Paremmalla puoliskolla oli täysi työ viimeistellä taloa ulkopuolelta.

Toimikoon tämä blogi pienimuotoisena päiväkirjana tämän loppuelämän pihaprojektin kanssa. Suuria suunnitelmia, ideointia sekä toivottavasti myös paljon toteutuneita juttujakin. Vuosien päästä näitä on mukava lukea ja katsoa mistä sitä on lähdetty liikkeelle.


Kommentit

Suositut tekstit