Kylänraitilla

Nämä lenkkimaastot on tuttuja -olen tältä samalta kylältä kotoisin, jonne me nyt puolitoista vuotta sitten rakennettiin. Aluksi asuimme jokusen vuoden tämän pikkukaupungin keskustassa tuossa 5km päässä. Välissä olin melkein 10 vuotta eri paikkakunnallakin enkä ollut aikeissa palata tänne. Mutta täällä sitä vain ollaan ja hyvä niin. Muuta sijaintia talonrakennukselle emme suostuneet harkitsemaankaan.

Alla olevassa kuvassa näkyy mummulani, joka on kylän vanhimpia tiloja. Sain viime talvena tästä kylästä kertovan kirjan, josta oli mielenkiintoista lukea juttuja jo edesmenneestä papastani sekä muusta historiasta, mm.järven kuivattamisesta sekä uudelleen vesittämisestä.
  Tämän kuvaaminen ei ole perfektionistin hommaa: käsittelyvaiheessa huomasin, että sama mitä linjaa yritän suoristaa niin joku toinen paikka kääntyy entistä kierompaan -ihanat, vanhat, vinkurat ovet :)
 Mummula kotimatkalla. Juti hidastelee kotia kohti mentäessä ja kyselee eikö vielä mentäisi tuon pidemmän reitin kautta...
Uudehko kyläkoulu, joka rakennettiin jo kertaalleen lakkautetun tilalle. Tämä arvo on mittaamaton kylän tulevaisuutta ajatellen. Meiltä kotoa koululle on matkaa n.kilometri. 


Kommentit

  1. Hienoja kuvia! Pitää nyt kysyä sinun hienon koirasi rotua, olen sitä monta kertaa postauksistasi katsonut :). Mahtaako meillä molemmilla olla beussi? Hyvää sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Ja beauceron hyvinkin, oikein olet katsonut. Juti on 4,5-vuotias, Tomeran koiria. Täyden kympin koira jos sitä omaansa saa kehua ;) Mistä kennelistä sulla on beussi?

      Poista
    2. Meillä on Avataran F-pentujen koira ja Rita on 5 vuotta. Minäkin olen ollut niiin tyytyväinen tähän valintaan. Aivan loistava koira meidän odotuksiimme ja luonne on kyllä supermukava! Hyvää jouluaikaa teidän perheelle!

      Poista
  2. Miten sattuikaan, olin itsekin aikanaan yhteydessä Tainaan ja mietin pennun ostamista F-pentueesta. Oli hyvänoloinen yhdistelmä, mutta jotakin kautta sitten kuitenkin päädyin Tomeraan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit