Syysjuttuja

Täällä ollaan syksyyn jo ihan valmiita. Kynttilöitä on poltettu ja odotettu, jotta illat saisi pimentyä nopeampaakin -ei passaa valittaa, sitten kun se pimeä iskee...

Terasseille houkuttaa tehdä tänä vuonna kunnon syysnäköä. Nollabudjetilla mieluusti, mutta sehän ei ole ongelma, kun luonto on täynnä kaikkea mahtavaa tähän touhuun!
Keittiön ikkunalle jätin roikkumaan tämän punaisen pihlajanoksan. Kovin kauaa ei pysy hyvännäköisenä, mutta on siitä väriä hetkeksi.

Terassille sitten jätin odottelemaan lisää pihlajanoksia sekä navetasta kaivetut kaksi laatikkoa. Aika näyttää mitä niillä saadaan aikaan. Timanttituijat asuvat nyt hetkellisesti toisessa laatikossa, kunnes pääsevät ruukkuihin krysanteemien lakastuttua.

Krysanteemit on niin täydessä kukassa kuin olla voivat. Kovin kauaa ne eivät enää hyvänä pysykään. Terassin vieressa tomaatit rehottavat pitkin pituuttaan täynnä satoa. Vihreää sellaista. Lannoitevedestä huolimatta ollaan saatu vain satunnaisia kypsyneitä kavereita, isoin osa pysyy raakana. Toisen tomaatin olen siirtänyt pienen muovikasvihuoneen sisälle, josko se olisi vauhdittanut kypsymistä, mutta ei. Eilen vein jo osan tomaateista keittiön pöydälle kypsymään ja nyt alkaisi olla aika ottaa loputkin sisälle. Tänä aamuna mittari näytti alle 4 lämpöastetta, joten lähellä nollaa on yön aikana käyty. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Jätäthän mielipiteesi: ideoita, kokemuksia, risuja tai ruusuja- kaikki kommentit tervetulleita!

Suositut tekstit